Suiker: vriend of vijand?

Een avond met Evy Thuysbaert

di 07/05/2019, 19U30

Evy Thuysbaert is herboriste en voedings- en gezondheidsconsulente

Zie het volgende voor je: warm dampende koekjes uit de oven, cake, lekkere chocoladereep, verse zelfgebakken appeltaart met slagroom, chocoladebroodje, dame blanche met warme chocoladesaus, chips …
Loopt het water je al in de mond? Verlang je ernaar?

Niets gaat boven water als dorstlesser, fris en zonder calorieën.  Maar wat kan er ter afwisseling?  Hoe kan ik mijn water verrassend lekker maken met een gezond smaakje? 
Hoe zit het nu eigenlijk met koffie, thee en alcohol? En nog veel meer …

Heb jij ook het gevoel dat je alsmaar zoetigheid nodig hebt, en dat je het hele huis doorzoekt in de hoop dat ergens nog een chocoladereep ligt?
Wist je dat in circa 80 procent van producten verborgen suikers zijn? Maar hoe kan je die opsporen?
Waarom is het belangrijk dat we minder suiker gebruiken? Hoe kunnen we minder suiker gebruiken? 
Welke suiker gebruiken we dan wel?

Gelukkig kan het ook anders.
Hoe het kan, en waarom zoveel suiker niet goed voor je is, leg ik je tijdens de workshop graag heel helder uit.
Ik zal je helpen om in de supermarkt en in je dagelijkse leven gezonde keuzes te maken. Samen kunnen we de suikerverslaving verslaan.
We maken samen een gezond tussendoortje en bijhorend drankje.

Prijzen
cursusbijdrage : € 15
Extra

Meebrengen: een keukenhanddoek en -schort en enkele potjes voor restjes
Materiaalkost/ingrediënten: 3 EUR te betalen aan de begeleiding

Plaats: lokaal 26

Dinsdag 7 mei van 19.30 tot 21.30 uur
Inschrijven van 19 januari t.e.m. 30 april
Cursuscode: FI2019V104