Bloemschikken

Een namiddagreeks met Erna De Graef, gediplomeerd floriste

wo 10/10/2018 - wo 19/12/2018

Geen ervaring vereist!

Droom je er van om zelf eens een mooi bloemstuk te maken? Maar weet/durf je er niet aan te beginnen? Of heb je al groene vingers en wil je toch nog wat bijleren? Dan is hier je kans om aan de slag te gaan met groen, bloemen en diverse materialen waarmee je leuke creaties kan ontwerpen. De lesgeefster begeleidt je stap voor stap en stippelt de weg voor jou uit. Het enige wat je zelf moet doen is je eigen fantasie volgen en je zal verrast zijn van je eigen mooie bloemstukken.

Dit programma geeft je niet alleen de technische kennis van bloemsoorten, materialen, verschillende stijlen en technieken in de floristiek. Tevens krijg je van de lesgeefster tips en tricks uit de moderne bloembinderspraktijk.

Prijzen
cursusbijdrage : € 75
Extra

Meebrengen: een werkbak om je materiaal in op te bergen, een snoeischaar en een gewone schaar, een ijzertang, een scherp aardappelmesje, een schort, een oude handdoek of vod, papier en schrijfgerief.

Mee te brengen de eerste les: ronde pot, piepschuim kegel die op de opening van de pot past, plat mos (2 plakken), kale ranken van bv. klimop of clematis, herfstvruchtjes zoals physalis (lampionvruchtje), komkommervruchtjes, besjes, minipompoentjes, kleine appels ...

Materiaalkost: 10 EUR te betalen aan de begeleiding

Plaats: lokaal 12
Inschrijven van 18 augustus t.e.m. 29 september

6 woensdagen van 14 tot 16.30 uur (tweewekelijks).
10-24 oktober, 7-21 november, 5-19 december
Cursuscode: PL2018N04