Sierpop maken

Een namiddagreeks met Anne Van den Broeck
wo 18/04/2018 - wo 25/04/2018

Deze poppen zijn heel populair en er bestaan al verschillende versies van. Je wil wel één maken, maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Kom dan nu mee knippen, naaien, stikken, enz. Stap voor stap toon ik hoe je een mooie afwerking krijgt.

We maken een ongeveer 45 cm hoge pop met een vrouwelijke jurk, met een aantal rokken afgebiesd met kant en broderie en haar kapsel breng je zelf in vorm. De grootste stukken stikken we ineen. Wie over een naaimachine beschikt brengt die dan ook best mee. Heb je er geen, dan kan je tijdens de cursus werken op het mijne. Kan je niet stikken? Niet erg, ik help je wel op weg.

Met de hand naaien we vulopeningen dicht, armen en benen worden aan het lijf genaaid. Hier en daar nog een kraaltje, knoopje of strik en onze pop mag gezien worden.

Prijzen
cursusbijdrage : € 30
Extra

Meebrengen: naald en draad, schaar, eventueel stikmachine, katoenen stof (per roklaag 30 cm op 1 meter ongeveer, dus te vermeerderen volgens aantal rokken die je je pop wilt aantrekken), huidkleurige stof (ongeveer 20 op 50 cm), smalle kant (ongeveer 1 meter per roklaag)

Plaats: lokaal 15
Inschrijven van 20 januari t.e.m. 24 maart

2 woensdagen van 13.30 tot 16 uur
18-25 april
Cursuscode: PL2018V72